Art The Hague Symposium & Korsakov donderdag 3 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober 2019 organiseert Saffier een symposium over het positieve effect van kunst op de ontwikkeling en welzijn van mensen met het syndroom van Korsakov. Het symposium is vooral bedoeld voor vaktherapeuten, zorgprofessionals, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden. Het symposium wordt georganiseerd in de iconische Fokker Terminal in Den Haag, waar gelijktijdig de kunstbeurs Art The Hague plaatsvindt. Er zijn slecht 150 kaarten beschikbaar. Accreditatie voor het symposium is aangevraagd.

Kunstenaars aan het werk
foto: Sjoerd van der Hucht

Vaak wordt aangenomen dat mensen met het syndroom van Korsakov zich niet meer of zeer beperkt verder kunnen ontwikkelen. Kunstzinnig therapeute Renate Volkert van Saffier wil laten zien dat door middel van kunstzinnige therapie, patiënten met dit syndroom een kans krijgen op een zinvoller en beter bestaan. Zij wil graag haar collega’s van andere instellingen in Nederland en andere geïnteresseerden vertellen over haar ervaringen.

Aanvullend op haar verhaal zullen ook andere deskundigen en wetenschappers vanuit hun expertise dit thema aankaarten en zijn er interessante interactieve workshops, die ook betrekking hebben op hetzelfde thema.

Sprekers

Terwijl Renate Volkert vooral ingaat op haar ervaringen, zal GZ psycholoog René ter Horst de Visual Thinking Strategies (VTS) toelichten, een methode waarbij aan de hand van kunst het waarnemen en denken wordt getraind. Daarnaast vertellen danstherapeuten Inge Oosterveld en Regina Magnus o.a. over de toepassing van laban bewegingsanalyse, een observatie instrument waarmee het bewegingsprofiel van iemand in beeld kan worden gebracht. En als laatste spreker zal Wil Uitgeest de rol van kleur toelichten. Een interessante verzameling voordrachten over kunstzinnige middelen, die de grenzen overschrijden van traditionele denkbeelden.

Workshops

Gedurende de dag worden er interactieve workshops gegeven. In het programma staan de thema’s benoemd, die u kunt aanklikken voor aanvullende informatie. U kunt een keuze maken uit twee workshops. Meer informatie over de workshop is te vinden in het programma.

Art The Hague

Het symposium wordt gehouden in de Fokker Terminal in Den Haag, waar tegelijkertijd Art The Hague plaatsvindt, een eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst. Deze organisatie heeft de kunstgroep van Saffier omarmt als maatschappelijk partner, waardoor Saffier in staat is gesteld te exposeren met twee kunstwerken van elk 3.60 breed x 1.20 hoog.

Beide kunstwerken zijn collages van tijdschriften, gecombineerd met tekeningen en abstracte lijnenspellen, gerealiseerd onder leiding van kunstzinnig therapeute Renate Volkert en beeldend kunstenares Barbera Sterk. Kunstbeurs Art The Hague is gratis toegankelijk voor bezoekers van het symposium Kunst & Korsakov.

Kosten

De kosten van dit symposium zijn als volgt: € 75,00 per persoon voor aanmeldingen tot 15 september. € 85,00 per persoon voor aanmeldingen na 15 september. Er is geen omzetbelasting verschuldigd. Dit bedrag is inclusief, koffie/thee bij aankomst, een uitgebreid lunchbuffet, een afsluitend hapje/sapje en gratis toegang tot de kunstbeurs Art The Hague. Er zijn slechts 150 kaarten beschikbaar!

Aanmelden

Aanmelden is heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Binnen twee werkdagen ontvangt u een factuur en heeft u zeven dagen de tijd om de factuur te voldoen. Daarna vervalt de reservering.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in het programma. Bij vragen kunt u contact opnemen via mail. De routebeschrijving en het openbaar vervoer naar het symposium in de Fokker Terminal vindt u hier.